Referenties Basisopleiding Systemisch Werk

Feedback van deelnemers van de Basisopleiding Systemisch Werk

Ontwikkelen gaat in deze opleiding over het niet-weten. Het is nogal een paradigma shift voor mij geweest als technisch ingenieur. Om systemisch te kunnen werken heb ik vertrouwen gekregen dat alle informatie er al is, heel bijzonder. Voor mij een goede aanvulling op mijn haptonomie- en coaching methoden. Nu in de praktijk brengen en integreren.

De begeleiding door Mincka en Johan is altijd met liefde gedaan, met een heerlijke mix van humor, confrontatie, duidelijkheid en zachtheid. Ik raad deze opleiding aan voor coaches en teambegeleiders.

Angelique Schrama

Mission Matters BV

Het is een prachtige, pittige opleiding. Niet zozeer pittig op cognitief niveau, maar op alle lagen eronder. Er gebeurt ontzettend veel, vaak hele mooie maar ook heftige dingen. Je wordt er een mooier, heler mens van en leer als professional op een heel andere manier kijken. Onderling grapten we dat je beter dit kunt doen dan een jaar lang intensieve therapie.

Je gaat jezelf tegenkomen, keihard en meerdere keren. Dat is intens en gaaf. En het is prachtig om dat in zo’n veilige groep, met zulke toppers van begeleiders te kunnen, te mogen doen!

Marijn Bontje

Praktijk voor Zutphen Psychosomatische Oefentherapie

De reis die ik in deze opleiding onder jullie bezielde leiderschap heb gemaakt was zeer verrijkend. Het leren van de grondbeginselen van het vak van opsteller. Parallel daaraan het onderzoek in de karakterstructuren en het inzicht wat dat geeft in mijn patronen in mijn gezin van herkomst. Deze blijken de basis te vormen voor mijn kwaliteiten en uitdagingen als opsteller, dank je wel systeem. Mincka en Johan wat vormen jullie een aanvullend en zuiver team, gedegen, inspirerend en humorvol. Dank jullie wel!

Monique Bloemendal

Johan en Mincka halen niet alleen het beste bij mij en de groep naar boven, maar laten ook zichzelf zien. Dat is speciaal en bijzonder fijn, het zorgt voor vertrouwen in de groep. Het zijn bevlogen ervaren professionals met een groot hart, die mij inspireren en enthousiast maken voor het vak. De combinatie van de goede begeleiding, het bijzondere van het opstellingenwerk en leren van diagnostiek maakt deze opleiding een ontdekkingsreis naar de ander en naar mijzelf. Een opleiding die mijn (werk)leven al tijdens de opleiding heeft verrijkt. Kortom, een warme aanbeveling!

Josée Blanken

Betrokkenheidwerkt!

Ik vond de opleiding heel bijzonder en waardevol. Ik raad deze dan ook zeer aan. Zowel het vak als opsteller leren maar deze vooral leren door het zelf te ervaren. Het heeft een dubbel doel waardoor je leert in je vak en groeit als mens. Hoe mooi is dit. Een oprechte aanrader.

Chiene Hulst

Wat ik zo mooi vond aan de basisopleiding Systemisch MensenWerk: alle deelnemers waren oprecht, authentiek en betrouwbaar. Dat zijn waarden die voor mij belangrijk zijn en ze vormden een fantastische bedding om echt te leren.

Elbert de Beus

Directeur, Basisschool Sprengenpark

De basisopleiding voor systemisch mensenwerk heb ik ervaren als een boeiende leerzame opleiding door twee mooie bezielde liefdevolle en deskundige mensen gegeven.

Een cadeau voor jezelf, echt een aanrader!

Linda Kampstra

Praktijk voor integratieve psychotherapie, relatietherapie en hypnotherapie

De opleiding systemisch mensenwerk heeft me vanaf dag 1 heel veel opgeleverd. Opstellingen hebben voor mij altijd iets magisch en dat blijft zo. Maar het is geen magie, het is een vak dat je leert in deze opleiding. Een mooie mix van theorie en praktijk, van kennis en vaardigheden, van professionele en persoonlijke ontwikkeling.  Wat voor mij extra behulpzaam is dat Mincka en Johan deskundige leermeesters zijn, elk vanuit hun eigen unieke kracht en kwetsbaarheid. Waarmee ze laten zien en mij leren dat het echt mensenwerk is en mag zijn.

Liesbeth Nap

Organisatie-ontwikkelaar

Intuïtief, is het eerste woord dat bij mij opkomt. Het is bijzonder hoe Mincka en Johan de opleiding tot een bijzondere reis weten te maken, waarbij je ondertussen echt ontzettend veel leert. Niets wordt gedaan ‘voor de mooi’. Geen dure woorden, strakke theorieën of een heilig moeten. Johan en Mincka benaderen ieder en elke situatie zonder oordeel. Ieder heeft een plek en is van belang. Ook hun plek als opleider doen ze eer aan waarbij ze tegelijkertijd gewoon mens zijn onder de mensen. En het klopt!

Bianca Osinga

Parel Advies

Ik heb niet kunnen vermoeden dat deze opleiding zo’n diepe uitwerking zou hebben. Ik word er echter van en dat is wat Johan en Mincka ook voorleven, liefdevol en met humor, professioneel en integer. Een echte aanrader, deze opleiding, als je bereid bent dieper in jezelf te zakken en al je patronen onder ogen te zien.

Elisabeth

‘Samen’

Zij neemt me mee en hij leidt me terug.
Samen op pad, ik nog wat onwennig.
Haar zachte hand, zijn heldere blik.
Samen dwalen, ik laat het gaan.
Zijn mooie kracht, haar wijze kijk.
Met liefde en respect voor alles wat er is.
Samen leren, Samen leven, nu ben ik los en kom ik thuis.

Douwe-Jan Post

Verrijkend voor mijzelf en daarmee voor mijn klanten, (h)erkennen van patronen uit je familie geeft ruimte om verder te ontwikkelen. De trainers nemen het vak en jou als deelnemer serieus en daarnaast ook veel plezier beleefd aan alle creatieve werkvormen. Door de combi met de Karakterstijlen vind ik het een pittige en waardevolle opleiding!

Inge van der Molen