Masterclass samengestelde gezinnen • woensdag 17 april 2024

Op 17 april a.s. begeleiden Anouk Bloemers en Mincka van Houten de ‘Masterclass samengestelde gezinnen’.
Deze Masterclass zal plaatsvinden in het Poortgebouw, Kazerneplein 6 in Eefde.

Anouk Bloemers over de inhoud van deze masterclass
In deze Masterclass nemen we jullie mee in de verschillende dynamieken die er spelen binnen het soms zo ingewikkelde samengestelde gezin. Voor professionals en voor ervaringsdeskundigen, voor nieuwsgierigen en betrokkenen. Wat te doen als je de kinderen van je lief niet goed kan verdragen? Hoe ingewikkeld is het als je je zo buitengesloten voelt als stiefmoeder zonder eigen kinderen. De dynamiek is anders. Je wordt nooit één gezin, ook al leef je met elkaar in één huis. Waar heb je rekening mee te houden? Als professional en als stief is het belangrijk om je bewust te zijn van het denken in het conservatieve idee van ‘het kerngezin’, terwijl het hier zo anders ligt. Er is sprake van rouw terwijl er ook verliefdheid is, er is sprake van ‘samen’ terwijl er ook behoefte is aan ‘eigen’. Blijf je trouw aan oude rituelen of ga je mee met die van de ander? Of maak je hele nieuwe? Aan de hand van voorbeelden, theorie en opstellingen nemen we jullie mee op reis.

Locatie & tijd

Datum
: Woensdag 17 april 2024
Tijd: 10:00 – 17:00 uur
Locatie: Het Poortgebouw, Kazerneplein 6 in Eefde

De Early Bird Prijs voor deze masterclass bedraagt 195 euro (vrijgesteld van BTW)
De kosten voor deze masterclass bedragen vanaf 1 april 2024: 245 euro (vrijgesteld van BTW)
Maximaal 12 deelnemers

Aanmelding
Via deze link kun je een inschrijfformulier downloaden.
Graag het formulier uitprinten, invullen en digitaal (info@academievoorsystemischwerk.com)
of per post retourneren (IJsselkade 15, 7201 HC, Zutphen).

 

“Wat een fantastisch traject, wat een fantastische groep en wat een deskundige begeleider en assistenten!
Ik heb geleden en ik heb genoten. Gaandeweg werd het leed minder en het genieten groter. Ik heb veel geleerd over mezelf, mijn blokkades en mijn mogelijkheden. Klinkt wellicht wat overdreven maar zo is het: ik ben een stuk gelukkiger geworden. Ontroerend om van collega’s op het werk te horen dat ze dat zien in mijn functioneren.
De Leerweg is geen slappe hap en net zo geschikt voor zowel vrouwen als mannen.”

Elbert

“De Leerweg was voor mij met vertrouwen verder gaan op de reis van mijn leven. Het is heel wat stappen verder, maar zo voelt het wel na de Leerweg gevolgd te hebben. Het volgen van de Leerweg was een heel spannend, mooi en waardevol cadeau aan mezelf. Onder ervaren, zeer deskundige en liefdevolle begeleiding op weg naar mezelf, op weg naar huis. Een geweldige ervaring die ik iedereen gun.”

Anke van der Toorn