Masterclass: Samengestelde gezinnen

Op 21 april begeleiden Anouk Bloemers en Mincka van Houten de masterclass: samengestelde gezinnen.

In deze Masterclass nemen we jullie mee in de verschillende dynamieken die er spelen binnen het soms zo ingewikkelde samengestelde gezin. Voor professionals en voor ervaringsdeskundigen, voor nieuwsgierigen en betrokkenen.

Wat te doen als je de kinderen van je lief niet kan verdragen? Hoe ingewikkeld is het als je je zo buitengesloten voelt als stiefmoeder zonder eigen kinderen. De dynamiek is anders. Je wordt nooit één gezin, ook al leef je met elkaar in één huis. Waar heb je rekening mee te houden? Als professional en als stief is het belangrijk om je bewust te zijn van het denken in het conservatieve idee van “het kerngezin”, terwijl het hier zo anders ligt. Er is sprake van rouw terwijl er ook verliefdheid is, er is sprake van samen terwijl er ook behoefte is aan eigen. Blijf je trouw aan oude rituelen of ga je mee met die van de ander? Of maak je hele nieuwe? Aan de hand van voorbeelden, theorie en opstellingen nemen we jullie mee op reis.

Datum: 21 april 2023
Locatie: Proeflokalen, Lokaal; 17, Zutphen

Anouk Bloemers
Vanaf eind 2018 is mijn samenwerking met de Academie begonnen. In het begin deed ik mee met Mincka en Josefien bij de Leerweg, later werkte ik als relatietherapeut. Nu geef ik de Masterclass over samengestelde gezinnen samen met Mincka. Mijn liefde voor het systemische veld ontdekte ik in 2008. Er viel zoveel op zijn plaats. De systemische wetten gaven mij inzicht in de door mij onbegrepen dynamieken binnen mijn eigen gezin en destijds mijn werk als psychodramatherapeut binnen de GGZ. Wat een verademing om de filosofie van het systemisch denken me eigen te maken. Ik verrijk me jaarlijks met opleidingen binnen het werken als systemisch therapeut en begeleider van opstellingen en ben blij daar anderen mee te inspireren om naar hun eigen dynamieken te kijken binnen hun relatie, gezin en in zichzelf. Zelf, maar niet alleen. Met een lach en een traan naar je en jullie patronen en verlangens kijken, dat is waar ik het voor doe.

Meer informatie over Anouk Bloemers vind je op https://www.anoukbloemers.nl/

Locatie & tijd

Datum
: Vrijdag 21 april 2023 .
Tijd: 10:00 – 17:00 uur,
Locatie: Proeflokalen, Lokaal 17 in Zutphen

Maximaal 12 deelnemers.

Prijs
De kosten voor deze masterclass bedragen 195 euro.

Aanmelding
Via deze link kun je een inschrijfformulier downloaden.
Graag het formulier uitprinten, invullen en digitaal (info@academievoorsystemischwerk.com) of per post retourneren (IJsselkade 15, 7201 HC, Zutphen).

 

“Wat een fantastisch traject, wat een fantastische groep en wat een deskundige begeleider en assistenten!
Ik heb geleden en ik heb genoten. Gaandeweg werd het leed minder en het genieten groter. Ik heb veel geleerd over mezelf, mijn blokkades en mijn mogelijkheden. Klinkt wellicht wat overdreven maar zo is het: ik ben een stuk gelukkiger geworden. Ontroerend om van collega’s op het werk te horen dat ze dat zien in mijn functioneren.
De Leerweg is geen slappe hap en net zo geschikt voor zowel vrouwen als mannen.”

Elbert

“De Leerweg was voor mij met vertrouwen verder gaan op de reis van mijn leven. Het is heel wat stappen verder, maar zo voelt het wel na de Leerweg gevolgd te hebben. Het volgen van de Leerweg was een heel spannend, mooi en waardevol cadeau aan mezelf. Onder ervaren, zeer deskundige en liefdevolle begeleiding op weg naar mezelf, op weg naar huis. Een geweldige ervaring die ik iedereen gun.”

Anke van der Toorn