Johan de Jong

“Ik ben er
en als het dan zo is
leg ik mijn pad
naast het jouwe
en loop ik met je mee.”

De 1e strofe van dit gedicht van Gerdine Smit geeft precies weer waar het voor mij over gaat. Als systemisch begeleider loop ik een stukje met je mee, naast jou, op jouw eigen pad. Niet meer en niet minder. We hebben namelijk allemaal ons eigen unieke pad te gaan.

Mijn eigen pad naar meer bewustzijn begon in 2003 met het deelnemen aan een tweejarige NLP Master practitioner-opleiding. In 2009 was de allereerste Leerweg mijn eerste kennismaking met het systemisch werk. Vanaf dat moment wist ik dat ik hier ooit ‘iets’ mee zou gaan doen.

Eind 2013 besloot ik na een forse burn-out het roer volledig om te gooien. Ik nam ontslag uit mijn vaste baan en meldde mij bij Phoenix Opleidingen in Utrecht. Daar heb ik mijzelf opnieuw gevonden. Mijn bestemming werd helder en op uitnodiging van Mincka zijn we in 2017 gestart met de Academie. De mooiste ‘baan’ die er bestaat.

Samen met Mincka van Houten heb ik de dagelijkse leiding in de Academie. In de Academie werk ik als coach en relatietherapeut. Als kerndocent ben ik betrokken bij de basisopleiding Systemisch Werk, de vervolgopleiding Systemisch Organisatie Werk en de vervolgopleiding Systemisch Werk.

Ervaring 

Recente werkervaring

2017 – heden    Trainer, coach & relatietherapeut, Academie voor Systemisch Werk Zutphen

2014 – heden:

2008 – 2013     Manager Klant en Wonen, Ons Huis Woningstichting Apeldoorn/Zutphen 

2005 – 2008     Regiomanager, Manpower B.V. Diemen/Heerenveen 

Opleidingen 

2019                  6-daagse workshop De Maskermaker 2.0, Bodymind Opleidingen 

2017 – 2018     Trainersopleiding, Phoenix Opleidingen

2016                   Opleiding De relatie als spiegel (relatietherapie), Phoenix Opleidingen 

2015 – 2016     Opleiding De Maskermaker (coachen met karakterstructuren), Phoenix Opleidingen 

2014 – 2015     Opleiding Professionele begeleiding van organisaties, Phoenix Opleidingen 

2014                   Opleiding Systemisch werken, Phoenix Opleidingen 

2010 – 2011     Postacademische bedrijfskundige leergang ‘Management van Organisaties’, AOG School of Management, academisch diploma behaald 

2009 – 2010     Leergang Systemisch waarnemen en Familieopstellingen, Han Deibert & Mincka van Houten

2004                  Train de trainer-opleiding, Unique Quality training & coaching

2003 – 2004     Master practitioner N.L.P., Unique Quality training & coaching, nvnlp gecertificeerd 

1990 – 1996     Algemene Letteren Studies, afstudeerrichting Amerikanistiek, Rijksuniversiteit Groningen Concordia University Montreal, Canada, doctoraalbul behaald 

1989 – 1990     Geschiedenis, Rijksuniversiteit Groningen, propedeuse bul behaald