Vervolgopleiding Systemisch Werk

Op 25 en 26 januari 2022 starten we met het eerste blok van de nieuwe vervolgopleiding Systemisch Werk. In deze vervolgopleiding maak je de stap naar systemisch coach. We verdiepen ons in systemische thema’s en in de karakterstijlen. 

Deze nieuwe vervolgopleiding is nog volop in ontwikkeling en binnenkort hoor je meer over de opbouw en de systemische thema’s waar we ons in de opleiding mee gaan verbinden. Hierbij kun je denken aan een verdieping in je vaardigheden met specifieke werkvormen zoals tafelopstellingen, vloerankers en visualisaties. Daarnaast richten we ons op specifieke thema’s zoals het werken met innerlijke delen, vitaliteit, ziekte, fysieke klachten, opvoeding en relaties.

Onderdeel van de vervolgopleiding is de vervolgmodule van de karakterstijlen. Hiervoor ontvang je een apart certificaat, omdat deze module NOBCO gecertificeerd is.

In deze module verdiep je jouw kennis van de Karakterstijlen en leer je nog meer je lijf in te zetten als diagnostisch instrument. Met als doel jezelf en de ander in de ontmoeting te diagnosticeren. Je leert daarin ‘eindeloos opnieuw te beginnen’. Een diagnose is namelijk geen etiket, maar een vloeiend en continu proces van fenomenologisch waarnemen. Deze vorm van diagnostiek kun je in elke professionele context gebruiken als uitgangspunt voor een interventie. 

Je leert over het openen van een veld en over het inbrengen van jezelf in de ontmoeting. In deze module leer je ook onderscheid maken tussen de hechtingsstijlen (symbiose/narcisme) als bodem voor de karakterstijlen. En we onderzoeken de variaties binnen elke Karakterstijl. 

Save the dates:
Blok 1: 25 en 26 januari 2022
Blok 2: 8 en 9 maart 2022
Blok 3: 5 en 6 april 2022
Oefendag: 26 april 2022
Blok 4: 10 en 11 mei 2022
Blok 5: 7 en 8 juni 2022
Oefendag: 21 juni 2022
Blok 6: 5 en 6 juli 2022

Meer informatie volgt de komende weken. 

Voor meer informatie stuur je ons een mail, bel je ons op 0575 – 46 99 71 of laat je een bericht achter via het contactformulier op deze pagina.

Kom met ons in contact

Wil je nader geïnformeerd worden? Laat dan s.v.p. je gegevens achter zodat wij contact met je op kunnen nemen.