Nieuwe brandstof

Een vijfdaagse training gericht op duurzaam herstel van burn-out 

Hoe is mij dit overkomen?
Hoe kom ik hier weer uit? 

Als je midden in een burn-out zit, zie je door de bomen het bos niet meer; je bent uitgeput en kan geen kant meer op. Terwijl er in dat bos nog heel wat moois te beleven valt en er genoeg nieuwe brandstof bij elkaar te sprokkelen is om weer op krachten te komen. 

In de training “Nieuwe Brandstof” leer je hoe het zover heeft kunnen komen dat je zo moe bent geworden, wat je kan doen om duurzaam te herstellen en hoe je kunt voorkomen dat je weer onderuit gaat. 

 Je krijgt heldere informatie over stress en burn-out en de fysieke, cognitieve en emotionele aspecten die hierbij horen. Vaak ben je zo moe geworden omdat je een groot hart hebt en gewend bent om veel verantwoordelijkheid op je te nemen en vind je het lastig om jezelf daarin te begrenzen. 

Naast het vergroten van inzicht in hoe deze patronen zijn ontstaan, laten we je ook praktisch ervaren en oefenen met nieuw gedrag. Je autonomie neemt toe. Zo kun je ander gedrag gaan inzetten waarin je keuzes maakt die een gezonde balans brengen tussen jouw eigen behoeftes en het appel dat de omgeving op je doet. 

Herstellen van een burn-out heeft tijd nodig, dus misschien ben je na de training nog niet uit het bos, maar je kent dan wel de paden, je geniet weer van de mooie open plekken, je weet welke richting je uit wilt lopen en minstens zo belangrijk: wat je niet (meer) wilt.

Je hebt geleerd hoe en waar je hout kan sprokkelen om je eigen vuurtje weer aan te steken. 

De training bestaat uit vijf dagen met daarin steeds een afwisseling van theorie, ervaringsgerichte oefeningen, systemisch werk (kleine opstellingen) en ontspanning. Voorafgaande aan de training is er een kennismaking met een van de trainers waarin we kijken of het programma goed aansluit. Ter afsluiting is er een individuele evaluatie.

Voor wie:
Mensen met een dreigende- of herstellende burn-out.

Door wie:
Tinka Verhulst (Beeldend therapeut) en/of Mincka van Houten (GZ psycholoog).

Reacties van eerdere deelnemers

 

Kosten:
5-daagse training, inclusief een voorgesprek, een nagesprek, lunch en materiaal: 1.175,- euro exclusief 21% btw.

Aanmelding: Op dit moment zijn er geen nieuwe data bekend. Wil je meer informatie, stuur dan een mail.

Via deze link kun je een inschrijfformulier downloaden. Graag het formulier uitprinten, invullen en digitaal (info@academievoorsystemischwerk.com) of per post retourneren (IJsselkade 15, 7201 HC, Zutphen).

Referenties

De hele santenkraam aan tips, trucs en coaching had ik toch al gehad? Blijkt er nog een ander niveau te zijn, “hier gaat het om” denk ik steeds bij deze training. Dit brengt me verder. En wat ben ik blij dat ik die lagen met Mincka, Roos en mijn medecursisten aan het ont-dekken ben. Het helpt alleen al om in zulke goede, deskundige warme handen te zijn. 

Charlotte

Een heel fijne cursus die biedt je de diepte in te kunnen en mogen gaan en wetende dat er deskundige en warme begeleiding en een veilige groep is die aan de kant klaar staan om je te drogen en te verwarmen.

Ingrid

Nieuwe Brandstof helpt om je pijnpunten en valkuilen te herkennen, het er te laten zijn, om vervolgens weer met goede moed de toekomst in te gaan. Mincka en Roos  begeleiden de dagen op een heel prettige en integere manier.

Diana

Nieuwe Brandstof heeft mij op een indringende, confronterende maar zeker inspirerende wijze kennis laten maken met mijn pijnpunten en valkuilen en hoe daar in de praktijk mee te dealen.

Dit altijd binnen een warme en integere setting en onder deskundige begeleiding van Roos, Tinka en Mincka. Ik heb het traject ervaren als een heel bijzondere en leerzame reis die ik niet had willen missen. Een reis ook die mij heeft gebracht naar een punt vanwaar ik mijn verdere levensreis met de juiste bagage met vertrouwen tegemoet durf te zien. Rest mij nog te zeggen dat ik mijn fantastische reisgenoten uit het traject, met wie ik menige lach en traan heb mogen delen, altijd in herinnering zal houden. Samen hebben we het toch maar gedaan, samen hebben we de eerste steen in de rivier verlegd!

Ed