Organisatieopstellingen

Voor organisaties hebben we een eigen aanbod ontwikkeld: organisatieopstellingen. Met deze specifieke toepassing binnen het Systemisch werk bieden wij leiders een unieke kijk op de specifieke dynamieken en knelpunten binnen de eigen organisatie, zodat interventies gericht ingezet kunnen worden.

Organisaties als taaksysteem
Organisaties zijn grote levende taaksystemen, met eigen patronen, dynamieken en regels. Samenhang en wisselwerking tussen onderdelen in een organisatiesysteem zijn bepalend voor het slagen van de organisatie. Daarbij werken er in organisaties mensen die hun eigen dynamieken meebrengen uit hun familiesysteem.

Knelpunten
Daar waar taaksystemen van de organisatie botsen met de familiesystemen van oprichters en medewerkers ontstaan er knelpunten oftewel verstrikkingen: eilandjescultuur, kantoorpolitiek, tegenvallende resultaten. De eerste signalen zijn vaak onvrede, een klaagcultuur, hoog ziekteverzuim en langdurige uitval van medewerkers. En in deze niet productieve dynamieken hebben alle partijen hun eigen verantwoordelijkheid te nemen. Met een organisatieopstelling kunt u snel inzicht krijgen in de dynamieken die er spelen, zodat u weet welke interventies er in uw organisatie nodig zijn.

Wij komen graag op bezoek voor een eerste verkenning. Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak, neemt u contact op met Johan de Jong op 06-52519114.

In organisaties werken we samen met Healthy Company Consultants.