Vervolgopleiding Systemisch Organisatie Werk

De vervolgopleiding Systemisch Organisatie Werk leidt je op tot systemisch organisatiebegeleider en beginnend opsteller van organisatieopstellingen. Deze opleiding is ook bedoeld voor leiders binnen organisaties, die vanuit hun functie te maken hebben met veranderingen en ontwikkelprocessen van mensen. Als systemisch organisatiebegeleider ben je in staat om te werken aan mensgerichte en gezonde organisaties. Je doet interventies die raken. Aan de kern, aan de mens, aan jezelf.

Mensenwerk
Organisaties zijn levende systemen, door mensen opgericht, ingericht en opgebouwd. We geven vorm aan organisaties door doelgericht samen te werken met andere mensen en voor andere mensen. Organisatiesystemen ademen via de mensen die er samen-werken en groeien dan ook volgens dezelfde wetten als wij. Leren werken met de wetten rondom hechting en groei, groepsdynamica, leiderschap en lidmaatschap, is dan ook essentieel voor een organisatiebegeleider. Hier lees je meer over systemisch werk in organisaties.

Systemisch Organisatie Werk
In deze vervolgopleiding leren wij je in 12 dagen over de aanpak en de concepten van systemische organisatiebegeleiding. Aan de orde komen concepten vanuit systemische organisatiedynamiek, Transactionele Analyse, fasen van teamontwikkeling, karakterstijlen (maskers), NLP en reputatiekunde. Ook leer je over de procesmatige stappen die je als begeleider (zelf) moet maken om tot een blijvende verandering te komen.

Docenten
Kerndocent is Johan de Jong. Hij wordt ondersteund door 1 of 2 assistent-trainers. Daarnaast schuift in twee blokken een gastdocent aan met een specifieke expertise op de onderwerpen van die dag. 

Kosten
De kosten voor deze opleiding bedragen 3.500 euro, vrijgesteld van btw. Voor koffie, thee en lunch wordt gezorgd. Er is plek voor maximaal 18 deelnemers.

Aanvangsniveau & vooropleidingseisen
De opleiding vraagt minimaal HBO werk- en denkniveau van de cursisten. Omdat het een vervolgopleiding is, vragen we als vooropleiding:
De basisopleiding Systemisch Werk bij de Academie voor Systemisch Werk of
• Een certificaat van een vergelijkbare opleiding.

Voorafgaande aan de opleiding wordt met alle nieuwe cursisten, die nog niet bekend zijn met de Academie, een intakegesprek gevoerd.

Aan de Vervolgopleiding Systemisch Organisatie Werk zijn 75 Permanente Educatie uren toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Meer informatie treft u aan op: www.NOBCO.nl
Kenmerk: 
230811-SM-039

 

Vervolgopleiding Systemisch Organisatie Werk 2024 (SOW04)

*De groep SOW4 is gestart in april 2024, data:

Blok 1:                              9 & 10 april
Blok 2:                              7 & 8 mei
Blok 3:                              11 & 12 juni
Supervisie:                     25 juni
Blok 4:                              3 & 4 september
Blok 5:                              24 & 25 september
Blok 6 (Testing):          5 & 6 november

Locatie: Het Poortgebouw, Kazerneplein 6 in Eefde.

Voor meer informatie over de opleiding bel je met Johan de Jong op 0575 – 46 99 71.

Klik hier om de Studiegids ‘Systemisch Organisatie Werk 2024 SOW04’ te bekijken.

Vervolgopleiding Systemisch Organisatie Werk 2025 (SOW05)

Locatie: Poortgebouw Eefde, Eefde, data:

Blok 1:                              15 & 16 april 2025
Blok 2:                              20 & 21 mei
Blok 3:                              17 & 18 juni
Supervisie:                     2 juli
Blok 4:                             16 & 17 september
Blok 5:                             28 & 29 oktober
Blok 6:                             2 & 3 december

 

Referenties van enkele gediplomeerden:

“De opleiding Systemisch Werk in Organisaties (SOW) heeft mij als bestuurder, maar vooral ook persoonlijk, enorm veel gebracht. Niet alleen de theorie, die rijk en veelzijdig is, maar met name de studiedagen, de intervisie met bijbehorend groepsproces, de persoonlijke begeleiding en de praktijkoefeningen waren bijzonder. Johan en de gastdocenten brachten mij telkens op verrassende wijze tot nieuwe inzichten, die ik tot op heden in mijn Bachelor of Masterstudie, die toch ook gericht waren op leiderschap, niet eerder heb gekregen.

Naar mijn mening zou iedereen die aan de top van een organisatie staat, veel baat hebben bij een opleiding als deze. Je wordt een ander mens en een ander soort leider. De uitdrukking: “voorgaan in de gewenste beweging” is daarin misschien wel het meest treffend. Voorgaan als leider in het omarmen van alles wat bij je hoort en zelf de ruimte creëren om daar in vrijheid in te bewegen, is goud waard. Je laat aan je organisatie zien dat je vóór alles mens bent en biedt daarmee anderen meteen de ruimte om dat ook te zijn. Warm aanbevolen dus!”

Eunice van Zomeren, voorzitter Raad van Bestuur

“De opleiding Systemisch Organisatie Werk was voor mij een mooie combinatie van theorie, praktijk en steeds de vraag ‘en hoe werkt dit eigenlijk bij jezelf?’ Zeer leerzaam en zo nu en dan ook zeer confronterend. Het oosterse gezegde: “If you want to learn something, read about it. If you want to understand something, write about it. If you want to master something, teach it (Yogi Bhajan)” is wat mij betreft van toepassing op Johan als kerndocent. Vanuit theoretische kennis, praktijkervaring en persoonlijk inzicht maakt hij deze opleiding, samen met de gastdocenten, tot absolute aanrader voor iedereen die met een systemische bril naar organisaties wil leren kijken.”

Geeske

“Ik heb mijn reis vervolgd en stap nu vol vertrouwen de wereld in! Johan bedankt!

Johan ‘maakt’ de vervolgopleiding Systemisch Organisatie Werk, hij ‘leeft’ het. Deze opleiding is meer dan een verdieping van het systemisch vakmanschap en groeien in systemisch leiderschap. Het is leren, ontwikkelen, groeien van binnenuit. Het heeft me aan alle kanten laten piepen en kraken. Het schuurde in mij en juist daar ontstond er fundament van waaruit ik nu vrij kan bewegen. Dit alles met dank aan de bezielende, warme, liefdevolle en krachtige begeleiding van Johan. Zijn (systemische) wijsheid lijkt oneindig. Deze reis bracht me naar waar ik nu ben en ik had het voor geen goud willen missen.”

Mirjan Hijink, Buro Systemisch Bewustzijn

“Een prachtige opleiding onder de bezielende leiding van #JohandeJong van de #academievoorsystemischwerk. Johan zorgt voor een veilige sfeer waarin je echt mag groeien tot professional. Hij zorgt er zelfs voor dat je netjes op de foto komt ;)”

Tjerk-Jan Haga, Medeoprichter/ trainer bij de Trainingsacteur-academie.

“Het mooie aan hoe Johan de opleiding heeft opgebouwd is dat hij het groepsproces van de deelnemers koppelt aan de theorie. Daardoor wordt de aangeboden materie heel direct ervaarbaar. Wat ik daarnaast als erg prettig heb ervaren is de enorme gedragenheid waarmee Johan en zijn co-trainers de dagen vormgeven. Daardoor ontstaat er erg veel veiligheid zodat iedere deelnemer op zijn eigen manier de leerlijn van de opleiding kan doorlopen.

Ik raad deze opleiding aan iedereen aan die professioneel wil groeien als organisatieadviseur en die tegelijk niet bang is een eigen proces aan te gaan.”

Bas Mennink, Co-Founder van Leiders Vandaag