Vervolgopleiding Systemisch Organisatie Werk

De vervolgopleiding Systemisch Organisatie Werk leidt je op tot systemisch organisatiebegeleider en beginnend opsteller van organisatieopstellingen. Deze opleiding is ook bedoeld voor leiders binnen organisaties, die vanuit hun functie te maken hebben met veranderingen en ontwikkelprocessen van mensen. Als systemisch organisatiebegeleider ben je in staat om te werken aan mensgerichte en gezonde organisaties. Je doet interventies die raken. Aan de kern, aan de mens, aan jezelf.

Mensenwerk
Organisaties zijn levende systemen, door mensen opgericht, ingericht en opgebouwd. We geven vorm aan organisaties door doelgericht samen te werken met andere mensen en voor andere mensen. Organisatiesystemen ademen via de mensen die er samen-werken en groeien dan ook volgens dezelfde wetten als wij. Leren werken met de wetten rondom hechting en groei, groepsdynamica, leiderschap en lidmaatschap, is dan ook essentieel voor een organisatiebegeleider. Hier lees je meer over systemisch werk in organisaties.

Systemisch Organisatie Werk
In deze vervolgopleiding leren wij je in 12 dagen over de aanpak en de concepten van systemische organisatiebegeleiding. Aan de orde komen concepten vanuit systemische organisatiedynamiek, Transactionele Analyse, fasen van teamontwikkeling, karakterstijlen (maskers), NLP en reputatiekunde. Ook leer je over de procesmatige stappen die je als begeleider (zelf) moet maken om tot een blijvende verandering te komen.

Docenten
Kerndocent is Johan de Jong. Daarnaast schuift in alle reguliere blokken een gastdocent aan met een specifieke expertise op de onderwerpen van die dag. De gastdocenten die aanschuiven zijn Mincka van Houten, Jos Meekers, Paul Nyst, Roos Braakhuis en Marlies Claasen.

Kosten
De kosten voor deze opleiding bedragen 3.250 euro, vrijgesteld van btw. Voor koffie, thee en lunch wordt gezorgd. Er is plek voor maximaal 18 deelnemers.

Aanvangsniveau & vooropleidingseisen
De opleiding vraagt minimaal HBO werk- en denkniveau van de cursisten. Omdat het een vervolgopleiding is, vragen we als vooropleiding:
De basisopleiding Systemisch Werk bij de Academie voor Systemisch Werk of
• Een certificaat van een vergelijkbare opleiding.

Voorafgaande aan de opleiding wordt met alle nieuwe cursisten, die nog niet bekend zijn met de Academie, een intakegesprek gevoerd.

Aan de Vervolgopleiding Systemisch Organisatie Werk zijn 75 Permanente Educatie uren toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Meer informatie treft u aan op: www.NOBCO.nl

 

Data

De eerstvolgende groep (SOW3) start in november 2022.

Blok 1:                                  8 en 9 november 2022

Blok 2:                                  6 en 7 december 2022

Blok 3:                                  10 en 11 januari 2023

Supervisie:                            25 januari 2023

Blok 4:                                  14 en 15 februari 20213

Blok 5:                                  7 en 8 maart 2023

Blok 6 (Testing):                  11 en 12 april 2023

Locatie: “De Kapel Voorst”, Enkweg 1, 7383 CV Voorst.

Voor meer informatie over de opleiding bel je met Johan de Jong op 0575 – 46 99 71.

Klik hier om de studiegids ‘Systemisch Organisatie Werk  2022-2023 SOW3’ te bekijken.