Mincka van Houten 

Door mijn eigen zoek-en vind-tocht weet ik als geen ander hoe het is om jezelf te ontwikkelen. Dit proces vraagt toewijding, relativeringsvermogen en moed. Leidraad in mijn werk is de ervaring ‘There is a crack in everything, that’s how the light gets in.’ (Leonard Cohen). Kernwaarden zijn voor mij: liefde, bezieling, humor, transparantie en gelijkwaardigheid.

Recente werkervaring

2017 – heden, Trainer, coach & relatietherapeut, Academie voor Systemisch Werk

2006 – heden, Psychologisch Adviesbureau Van Houten (GGZ-trajecten)

Op dit moment neem ik geen nieuwe cliënten aan.

Werkzaamheden:

Docent Academie voor Systemisch Mensenwerk.

Systemische coaching, individueel en teams.

Relatie en systeemtherapie. Begeleiding samengestelde gezinnen.

Gezinsbegeleidingstrajecten in opdracht gemeente Zutphen (CJG).

Begeleiden van familieopstellingen, verzorgen van thematische workshops, meerdaagse trainingen en bijscholingen systemisch werk.

Opleidingen, werkervaring

2020-2021 Jaartraining Het Sjamanistische Veld,  Sabine Obermayer

2019 6-daagse workshop Maskermaker 2.0, Henne Arnolt Verschuren – Bodymind Opleidingen

2017 opleiding tot CSR coach, CSR Centrum

2009-2011 EFT Core skills, advanced level I en II (relatietherapie)

2009-2010 Instituut voor Systemische Psychotherapie, Jos Truyens

2006 opleiding Mindfulness trainer

2004 opleiding familieopstellingen Elly te Brake

2001 opleiding familieopstellingen Peter en Otteline van Zuilekom

Vanaf 1998-2006 werkzaam als orthopedagoge, trainer bij Vergouwen Overduin, docent psychologie ‘New School for Informationservices’ te Amsterdam, psychologe bij “Bureau Perspectief” te Amsterdam.

Sinds 1996 ben ik student aan de Ridhwanschool, dit is een school voor transpersoonlijke psychologie waar kennis en inzichten uit de westerse psychologie worden geïntegreerd met (oosterse) wijsheidstradities. In deze school worden psychologische processen en bewustzijnsontwikkeling integraal benaderd, naast meditatie staat het werken met inquiries centraal.

1997 postdoctoraal opleiding GZ psychologe

1992 afgestudeerd Dramatherapie (HBO Middeloo Amersfoort)

1990 afgestudeerd orthopedagogie (UVA) daarbij ook behalen van Onderwijsbevoegdheid

Opleidingen/workshops systemisch werk bij: Hunter Beaumont, Evelien Hogeweg, Hylke Bonnema, Jet Centeno, Gerrit   Nellissen, Han Deibert, Elly te Brake, Daan van Kampenhout, Sabine Obermayr, Peter en Ottelien van Zuilekom.

Gedicht van Mischa de Vreede “Luister”

luister

dat wat ik vertel is het schuim
hoe schoon ook en wit en bewegend:
het moet weg

daaronder wordt alles helder

daar schuilt het geheim
en kan ik in mijn diepten zien
dat wil ik

dus

hier heb je mijn handen
handen vol schuim
ik vertel je
ik moet je vertellen

mijn woorden zijn zacht

aan mijn geheim ontstegen
en levend

dus luister

en zuiver mijn zwijgen 

Mincka van Houten

Kom met ons in contact

Wil je nader geïnformeerd worden? Laat dan s.v.p. je gegevens achter zodat wij contact met je op kunnen nemen.