Leerweg: RUIMTE VOOR JEZELF

Een leerweg om je kwaliteiten te gaan leven. Verkennen van de belemmeringen en je verbinden met hulpbronnen om je eigen-wijze pad te lopen.

Clear direction

Sometimes, it takes a lot for me to
remember to simply stop and listen,
because I get so busy giving myself
directions that I forget I don’t actually
have all that clear an idea where I’m
going..

Brian Andreas

Deze leerweg is bedoeld voor mensen die meer willen leven vanuit hun eigen kwaliteiten en merken dat ze zich daarin nog belemmerd voelen. Daarnaast is de training ook voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de inzichten en handvatten die het ‘Systemisch Werk’, gebaseerd op het werk van Bert Hellinger en vele van zijn collega’s, bieden. In levensfases waarbij keuzes aan de orde zijn biedt de leerweg een bedding om nieuwe stappen te zetten, met name mensen met (beginnende) burn-out klachten of in een re-integratietraject ervaren veel steun voor dit proces.

De reis

Als je meer vanuit je zijnskwaliteiten wilt gaan leven, kom je de nodige weerstanden tegen. Je wilt wel groeien, veranderen, maar blijft tegen oude patronen aan lopen. De belemmeringen die je ervaart zijn vaak (onbewuste) beperkende overtuigingen over jezelf en je omgeving die je ervan weerhouden om vanuit een gezonde balans zowel autonome keuzes te maken als je in vrijheid te verbinden met anderen.

Ze zijn vroeg in je leven ontstaan en niet (meer) behulpzaam om verder te groeien.

Door te oefenen met ‘systemisch waarnemen’ ga je herkennen welke wetmatigheden in contacten spelen en waar sprake is van verwarring, die vaak al ontstaan is in de generaties voor ons.

Wanneer je inzicht krijgt in hoe deze oude ‘verstrikkingen’ in het leven van nu beperkend zijn, kun je ontdekken wat er nodig is om meer verbinding met je hart te ervaren en vanuit meer vrijheid je weg te kiezen. Je leert bijvoorbeeld je innerlijke criticus te herkennen en de invloed er van te beperken. Wat dan toeneemt is zowel je vermogen om adequaat grenzen te stellen als ruimte voor nieuwe ervaringen.

De werkvormen zijn afwisselend: oefenen met waarnemen, bijvoorbeeld door te representeren, zowel in grote opstellingen als in kleine opstellingen in groepjes van drie. Uitwisseling in de kring.  Korte meditaties. Inquiry (een meditatieve vorm van innerlijk onderzoek in drietallen). Elke dag is er tijd voor een korte onderbouwing van wat we doen vanuit verschillende theoretische invalshoeken. Daarnaast is er altijd ruimte voor wat zich in het veld van de groep aandient.

Begeleiding

Mincka van Houten & Johan de Jong
Maximaal 14 deelnemers.

Reacties van eerdere deelnemers

Voor wie:

Voor mensen die meer willen leven vanuit hun eigen kwaliteiten en merken dat ze zich daarin belemmerd voelen. Deze belemmeringen zijn vaak negatieve overtuigingen over jezelf die je ervan weerhouden je eigen weg te gaan of om je te verbinden met anderen.

Systemisch Werk:

Daarnaast is de Leerweg bedoeld voor mensen die nieuwsgierig zijn naar inzichten en handvatten vanuit het ‘Systemisch Werk’, gebaseerd op het werk van Bert Hellinger en veel van zijn collega’s.

Data:

2022 – Leerweg 22: 20 en 27 mei, 10 en 24 juni en 8 juli.

Locatie:

De Proeflokalen, lokaal 17, Vispoortplein 16 in Zutphen.

Kosten:

De leerweg kost € 725,- voor 5 dagen, inclusief hand-outs, koffie, thee en een biologische, vegetarische lunch.

Minimum inkomen: in overleg.

Indien betaald door bedrijf: € 975,-

De Leerweg is vrijgesteld van BTW.

Klik hier om de studiegids ‘Leerweg Voorjaar 2022’ te bekijken of te downloaden

Kom met ons in contact

Wil je nader geïnformeerd worden? Laat dan s.v.p. je gegevens achter zodat wij contact met je op kunnen nemen.