Leerweg: RUIMTE VOOR JEZELF

Een leerweg om je kwaliteiten te gaan leven. Verkennen van de belemmeringen en je verbinden met hulpbronnen om je eigen-wijze pad te lopen.

Clear direction

Sometimes, it takes a lot for me to
remember to simply stop and listen,
because I get so busy giving myself
directions that I forget I don’t actually
have all that clear an idea where I’m
going..

Brian Andreas

Deze leerweg is bedoeld voor mensen die meer willen leven vanuit hun eigen kwaliteiten en merken dat ze zich daarin nog belemmerd voelen. Daarnaast is de training ook voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de inzichten en handvatten die het ‘Systemisch Werk’, gebaseerd op het werk van Bert Hellinger en vele van zijn collega’s, bieden. In levensfases waarbij keuzes aan de orde zijn biedt de leerweg een bedding om nieuwe stappen te zetten, met name mensen met (beginnende) burn-out klachten of in een re-integratietraject ervaren veel steun voor dit proces.

De reis
Als je meer vanuit je zijnskwaliteiten wilt gaan leven, kom je de nodige weerstanden tegen. Je wilt wel groeien, veranderen, maar blijft tegen oude patronen aan lopen. De belemmeringen die je ervaart zijn vaak (onbewuste) beperkende overtuigingen over jezelf en je omgeving die je ervan weerhouden om vanuit een gezonde balans zowel autonome keuzes te maken als je in vrijheid te verbinden met anderen.

Ze zijn vroeg in je leven ontstaan en niet (meer) behulpzaam om verder te groeien.

Door te oefenen met ‘systemisch waarnemen’ ga je herkennen welke wetmatigheden in contacten spelen en waar sprake is van verwarring, die vaak al ontstaan is in de generaties voor ons.

Wanneer je inzicht krijgt in hoe deze oude ‘verstrikkingen’ in het leven van nu beperkend zijn, kun je ontdekken wat er nodig is om meer verbinding met je hart te ervaren en vanuit meer vrijheid je weg te kiezen. Je leert bijvoorbeeld je innerlijke criticus te herkennen en de invloed er van te beperken. Wat dan toeneemt is zowel je vermogen om adequaat grenzen te stellen als ruimte voor nieuwe ervaringen.

De werkvormen zijn afwisselend: oefenen met waarnemen, bijvoorbeeld door te representeren, zowel in grote opstellingen als in kleine opstellingen in groepjes van drie. Uitwisseling in de kring.  Korte meditaties. Inquiry (een meditatieve vorm van innerlijk onderzoek in drietallen). Elke dag is er tijd voor een korte onderbouwing van wat we doen vanuit verschillende theoretische invalshoeken. Daarnaast is er altijd ruimte voor wat zich in het veld van de groep aandient.

Begeleiding:
Sandra Adank & Tinka Verhulst (najaar 2024 = LW26)
Maximaal 14 deelnemers.

Voor wie:
Voor mensen die meer willen leven vanuit hun eigen kwaliteiten en merken dat ze zich daarin belemmerd voelen. Deze belemmeringen zijn vaak negatieve overtuigingen over jezelf die je ervan weerhouden je eigen weg te gaan of om je te verbinden met anderen.

Systemisch Werk:
Daarnaast is de Leerweg bedoeld voor mensen die nieuwsgierig zijn naar inzichten en handvatten vanuit het ‘Systemisch Werk’, gebaseerd op het werk van Bert Hellinger en veel van zijn collega’s.

Data:
Najaar 2024 Leerweg 26: 11 & 25 oktober, 8 & 22 november, 6 december.

Locatie: Poortgebouw Eefde, Eefde

Kosten:
De leerweg kost € 725,- voor 5 dagen, inclusief hand-outs, koffie, thee en een biologische, vegetarische lunch.
Minimum inkomen: in overleg.
Indien betaald door bedrijf: € 975,-
De Leerweg is vrijgesteld van BTW.

Wil je je inschrijven voor de Leerweg (LW26) , klik hier voor het inschrijfformulier of bel 0575 – 46 99 71.

Klik hier om de studiegids “de Leerweg najaar 2024” te bekijken of te downloaden

Referenties:

Wat een fantastisch traject, wat een fantastische groep en wat een deskundige begeleider en assistenten!
Ik heb geleden en ik heb genoten. Gaandeweg werd het leed minder en het genieten groter. Ik heb veel geleerd over mezelf, mijn blokkades en mijn mogelijkheden. Klinkt wellicht wat overdreven maar zo is het: ik ben een stuk gelukkiger geworden. Ontroerend om van collega’s op het werk te horen dat ze dat zien in mijn functioneren.
De Leerweg is geen slappe hap en net zo geschikt voor zowel vrouwen als mannen.

Elbert

Ik vond het bijzonder om te ervaren hoe het vertrouwen & de verbinding in de groep het in zo’n korte tijd mogelijk maakte om samen toch mijn eigen reis te maken. Het heeft mij helderheid, ruimte en meer rust gebracht. De Leerweg heeft mij ook de moed gegeven om mijn partner dichterbij te laten komen dan ik voor mogelijk hield en daar ben ik enorm dankbaar voor! Mijn hart en buik weten blijkbaar echt de weg? Dank je wel voor je bezielde, zorgvuldige, warme en humorvolle begeleiding!

Monique Bloemendal

Praktijk voor Zutphen Psychosomatische Oefentherapie

Wat een mooie, unieke reis van vijf dagen! Mijn “oude” jas past niet meer, want de “nieuwe” zit veel lekkerder. Veel warmer en dichter bij mezelf. Met een fijne groep mensen, zo bijzonder om dit samen te mogen doen. De Leerweg is echt een cadeautje voor jezelf. Dat gun ik iedereen!

F. van der Wal

De Leerweg was voor mij met vertrouwen verder gaan op de reis van mijn leven. Het is heel wat stappen verder, maar zo voelt het wel na de Leerweg gevolgd te hebben. Het volgen van de Leerweg was een heel spannend, mooi en waardevol cadeau aan mezelf. Onder ervaren, zeer deskundige en liefdevolle begeleiding op weg naar mezelf, op weg naar huis. Een geweldige ervaring die ik iedereen gun.

Anke van der Toorn

De Leerweg was voor mij meer dan alleen leren kijken met een systemische blik. Met haar warme, rustige aanwezigheid, scherpe blik en gedegen kennis van het systemisch gedachtegoed, is de Leerweg meer dan alleen ‘kijken naar jezelf’. Het inzicht, dat mijn eigen systeem onlosmakelijk verbonden is met hoe ik vandaag als individu ben, is verhelderend, geruststellend en geeft ruimte voor nieuwe beweging in dat zelfde systeem

Janet Molewijk

Praktijk voor verlies en rouwbegeleiding Zutphen

In eerste instantie was ik wat huiverig om deel te nemen aan de leerweg. Ik was niet zeker of ik dat wel wilde, mijzelf blootgeven in een groep onbekenden. Ook was ik ‘bang’ voor hetgeen ik over mijzelf te weten kon komen en wat anderen daar dan van zouden gaan denken. Toch heb ik de stap gezet en daar ben ik nu heel blij mee. Het was een drempel die ik over moest en nu zie ik dat dat onderdeel was van de reden dat ik überhaupt overwoog om mee te doen. Nu ik de leerweg heb afgerond heb ik veel meer inzicht in de oorzaak van de dingen waar ik tegen aanloop. Bovendien zie ik ook veel scherper waar ik graag naar toe wil. Dat inzicht maakt alles voor mij lichter en heb ik vertrouwen herwonnen in mijn eigen ontwikkeling. Mincka’s persoonlijke, betrokken en toch professionele aanpak heeft daar alles mee te maken. Ik had het niet willen missen!

Herma

Mincka is een warme, lieve en energieke vrouw die ‘zichzelf als instrument gebruikt’. Ik vond dat altijd een beetje duf en zweverig klinken, maar nu zie ik dat dat ook gewoon heel aards kan. Ze is niet van de trucjes, werkt met wat er nu is, voelt precies aan wat er nodig is en sluit heel mooi aan bij de mens(en) tegenover haar. Ik heb haar in verschillende rollen meegemaakt; als (relatie)therapeut en als begeleider van opstellingen en beiden hebben me veel gebracht. Ze is enorm kundig, zonder dat heel erg uit te dragen

Marijn Bontje

Marijn Bontje training en advies