Oogsten in de overgang 

Je doet de dingen al jaren op dezelfde manier en staat er niet zo bij stil; we hebben onze gewoontes en het leven gaat haar gang….

Totdat het niet meer zomaar lukt. Totdat het niet meer past, je niet genoeg energie meer krijgt van wat je doet en je jezelf afvraagt in hoeverre jouw leven eigenlijk nog echt van jou is. Daar gaan deze vrouwenweekenden over.

 

Welke gewoontes, ideeën over jezelf, welk gedrag en welke contacten zijn niet meer dienend en als je dit loslaat: waar komt dan ruimte voor?

Waar wil je aan vasthouden en welke keuzes passen daarbij?

Hoe kun je onderscheiden wat het verschil is tussen vullen en vervulling?

De overgang is bij uitstek een periode om jezelf deze vragen te stellen.

Afgelopen mei hebben we het eerste weekend gegeven voor vrouwen in de overgang. Het was hartverwarmend en verbindend om te delen over wat ieder hierin meemaakt. Er ontstond als vanzelf bedding waarin ruimte was voor zowel ontroering als plezier. Het systemisch werk in combinatie met het werken met beeldende vormen biedt de mogelijkheid om het proces als vanzelf te integreren. We werken afwisselend plenair, in kleine groepjes en individueel.

Op basis van onze ervaringen in dit eerste weekend bieden we een nieuwe serie van drie weekenden, je kunt aan elk van deze weekenden apart deelnemen of meerdere weekenden volgen. Elk weekend heeft een eigen thema en elk thema is weer een onderdeel van het overkoepelende thema waar de overgang zich in beweegt: “wat houd ik vast, wat laat ik los en waar ontstaat nieuwe ruimte voor mijn eigen wijze weg”…

Het eerste weekend: vrijdagavond 22 tot en met zondagmiddag 24 oktober 2021

Het thema van dit weekend is “Relaties en je Plek innemen”.

Iedereen heeft relaties, je bent hoe dan ook deel van een systeem -geweest- met ouders, een partner en eventuele kinderen, vriendinnen en vrienden, collega’s op je werk, buren.

Nu schuift jouw plek op in de generaties, je bent een senior op het werk, je moet misschien zorgen voor je ouder(s), kinderen worden zelfstandig en je kunt gaan twijfelen aan de relatie met je partner. Niets is nog hetzelfde. Er komt niet alleen een ander appel vanuit je omgeving naar jou, ook jijzelf bent aan het herijken op wat je nog wel en niet wilt. En met wie.

Het tweede weekend “Op je lijf geschreven”, vrijdagavond 17 tot en met zondagmiddag 19 juni 2022.

De thema’s van dit tweede weekend gaan over je lijf, vrouwelijkheid en seksualiteit.

Je lichaam verandert en veroudert snel in de menopauze. Welke beelden over jezelf, oordelen en (oude) overtuigingen gaan je dan parten spelen?

Derde weekend “Je eigen wijze weg” datum volgt

Dit weekend gaat over zingeving. Wat is je missie in het leven, je taak, je werk. Wat wil je echt nog doen, of juist niet meer, om te komen tot meer vervulling.

Hoe kun je gaan onderzoeken of alles en iedereen waarmee je je leven vult, je ook werkelijke vervulling biedt? Wat heb je nodig om te gaan borgen dat jouw leven echt van jou wordt, en je je eigenheid en kracht maximaal tot je beschikking krijgt. 

Locatie: Proeflokalen (lokaal 17), Zutphen.

Tijden:

  • Vrijdagavond   19.00-20.30
  • Zaterdag         10.00-20.30
  • Zondag           10.00-16.00

Kosten: 350 euro per weekend (btw vrijgesteld)

Begeleiding: Mincka van Houten en Tinka Verhulst

Aanmelding: info@academievoorsystemischwerk.com of 0575-469971

Kom met ons in contact

Wil je nader geïnformeerd worden? Laat dan s.v.p. je gegevens achter zodat wij contact met je op kunnen nemen.