Recruiten met je hart

De mens is het belangrijkste kapitaal in elke organisatie. Het is van onschatbare waarde wanneer medewerkers ter zake kundig zijn, authentiek en open. Het vermogen om echt contact te maken en toegankelijk te zijn voor anderen bepaalt de organisatiecultuur.

Wij werken op strategisch niveau aan opvolgings- en inrichtingsvraagstukken op het gebied van HR en recruitment. Wij (helpen) organiseren werving- en selectietrajecten voor hoger management, directie en toezichthouders. En we richten op maat systemische assessments in. Daarnaast trainen en coachen wij HR-afdelingen, consultants en recruiters. Wij laten daarbij zien wat het oplevert om te werken vanuit je hart.

De mens achter het curriculum vitae

Door digitalisering zijn processen en algoritmes een steeds grotere rol gaan spelen in de markt van arbeidsbemiddeling. Voor het vinden van kandidaten zijn dit efficiënte instrumenten; met de mens achter het cv hebben ze weinig te maken. Recruitment vraagt om een zorgvuldige, mensgerichte aanpak, vinden wij.

In onze aanpak staat persoonlijke ontwikkeling centraal. Ontwikkeling ten dienste van de professionele taak. Wat heb jij nodig om precies die personen aan te nemen waar jouw organisatie op zit te wachten? Hoe zet je je eigen vooroordelen opzij en zie je de mens achter het cv? Die aanpak haalt het beste uit de mens en de organisatie.

“Het leven heeft mij dag aan dag heel duidelijk laten blijken de mooiste dingen die je ziet, die zie je, zonder kijken. Ze blijven bij je bovendien, Je hebt ze met je hart gezien.”

– Toon Hermans

Systemische invalshoek

Wij combineren arbeidsbemiddeling met een systemische invalshoek. Want naast het in kaart brengen van drijfveren van de kandidaten, is het als bemiddelaar belangrijk om in contact te zijn met jezelf. Als recruiter heb je óók een plaats in het contact. Een plaats als mens.  Daarbij is het belangrijk om je bewust te zijn van je eigen instinctieve reacties en te leren hoe je voorbij je eigen vooroordelen kan komen.

Vanuit een systemische context leren wij recruiters een professionele werkhouding aan te nemen en echt contact te maken. Daarin gaan wij dieper en verder dan je misschien gewend bent. Dat betekent dat we geen pleisters plakken en dat we op zoek gaan naar de onderliggende dynamieken voor de perfecte match.