William Wilson

Het pad naar jezelf, hoeft niet alleen. 

Ik zal je niet vertellen wat goed voor jou is
Ik weet niet welk pad jij hebt te gaan
Ik bepaal niet of jij de juiste keuzes maakt
Ik weet niet de zin van jouw bestaan

Niemand voelt hoe jij je voelt en 
Niemand ziet jouw gedachten
Niemand weet wat jou bezielt
Niemand kent jouw diepste krachten

…… behalve jijzelf

Nu loop ik een eindje met je mee
We hebben vast een boel gemeen
Dan zijn we meer dan de som van twee
Jij gaat zelf jouw pad, maar ´t hoeft niet alleen.

Ik geloof in autonomie. De antwoorden of hulpbronnen op essentiële levensvragen liggen ergens binnen jezelf. Het Systemisch Werken heeft mij daarin veel gebracht, en nog. Vanaf mijn eerste familie opstelling in 2002 wist ik dat dit fenomeen bij mijn pad hoort. Het werken bij Phoenix Opleidingen heeft mij het ambacht gegeven wat ik op eigen wijze vormgeef.

Als moederszoon met een afwezige vader was het gericht zijn op de ander, mijn moeder, noodzakelijk. De weg van jongen naar man was een lange en eenzame reis. Vanaf de leeftijd van ongeveer 35 jaar heb ik het mannelijke aspect in mijzelf diepgaand onderzocht en geïntegreerd. Mannenwerk, Lichaamswerk en nog meer wegen tot zelfonderzoek, maken me tot de man die ik nu ben. Naast het Systemisch Werken heb ik vanuit de Tantra en Sexual Grounding een frisse kijk erbij gekregen op relatiedynamieken in mannelijke en vrouwelijke energie en ieders bron van levensenergie. Er is in mij nu een gezonde balans tussen gerichtheid op de ander en mijzelf.

Ervaring 

Recente werkervaring

2021 – heden       Trainer, coach & (relatie)therapeut, Academie voor Systemisch Werk, Zutphen

2019 – heden       Trainer, coach & (relatie)therapeut, School voor Relaties, Gent

2019 – heden       Trainer, coach & (relatie)therapeut, Transformatieplek (Eigen praktijk), Utrecht

2019 – heden       Founder, director, facilitator Essence Institute, Eindhoven

2008 – juli 2021     Trainer, coach & (relatie)therapeut, Phoenix Opleidingen, Utrecht

Opleidingen 

2020 – heden Piet Weisfelt, Workshop Lijven Lezen, Supervisie

2018 – 2019   Heart & Sexuality, Bodymind, Jaartraining Sexual Grounding

2017 – 2019   WildTantra, Pema Gitema, Jaarprogramma’s

2014 – 2016   De Gewijde Reis, Healing & Tantra weekenden

2006 – 2013   Phoenix Opleidingen:

 • Driejarige Professionele Communicatie Opleiding (Post-HBO) als trainer,
 • Alle vervolgopleidingen:
  • Systemisch Werk,
  • Relatie Therapie,
  • Maskermaker (Karakterstructuren),
  • Professionele Begeleiding (PB),
  • Trainersopleiding,
  • NLP Master Het Helende Verhaal,
  • NLP Trainers Opleiding

1993 – 2008

 • NTI-NLPPractisioner & Anthony Robbins in Londen
 • Human Synergistics: LSI 1 and 2, OCI
 • Centrum Venwoude: Emotioneel Lichaamswerk Avondcursussen, De Oersprong

1986 – 1994  Technische Universiteit Delft (ir) Werktuigbouwkunde, Industriële organisatie