Masterclass Embodied Listening & Embodied Silence

Met enige regelmaat bieden we de Masterclasses Embodied Listening en Embodied Silence aan. De kwaliteit die je als systemisch werker biedt, wordt voor een belangrijk deel bepaald door de verbinding met je lichaam en de stilte daarin. We kunnen beide Masterclasses van harte aanbevelen voor iedereen die op een ontspannen manier een verdiepingsslag wil maken. Beide Masterclasses vullen elkaar aan. Je kan ze allebei volgen of één van beide, de volgorde maakt niet uit.

Embodied Listening
Een essentiële voorwaarde voor diep luisteren is aanwezig zijn in je lichaam. Je kan je alleen verbinden met een ander als je volledig verbonden bent met jezelf, en dat is een fysieke ervaring. Maar hoe doe je dat?

Embodied Silence
Stilte is een wezenlijk ingrediënt van je werk als begeleider: verbinding met wat niet gezegd wordt, met wat wordt uitgesloten. Hoe haal je informatie op uit het ongezegde? Die kennis is toegankelijk via je lichaam.

Tijdens beide masterclasses word je uitgenodigd om via eenvoudige bewegingen als lopen, zitten en staan, uit je gewoontepatronen van luisteren en antwoorden te stappen en te communiceren vanuit gedeelde ruimte.

De masterclasses zijn ervaringsgericht en hebben het karakter van een gezamenlijk onderzoek. We zullen werken met individuele oefeningen, in tweetallen en in de hele groep. Dat geeft inzichten over luisteren en stilte die je in je eigen werk als begeleider kan toepassen.

Paula Kolthoff is sinds ruim 25 jaar werkzaam als trainer, coach en organisatie- adviseur. Meer informatie over Paula en Embodied Learning vind je op: www.embodiedlearning.nl

 

Ik heb met veel plezier de workshop Embodied Listening’ gedaan. De vakkundigheid van Paula schept een helder kader voor het opdoen van (voor mij) nieuwe inzichten en verrassende ervaringen.

Roos Braakhuis

GZ-psycholoog

Embodied Learning is wezenlijk anders dan cognitief leren: wat ik tijdens deze workshop heb ervaren blijft bij me. En wat Paula betreft: wat je ziet is wat je krijgt en wat je krijgt is wat je ziet. Ze is volledig congruent met wat ze vertelt.

Wessel Ganzevoort

Emeritus Hoogleraar Organisatiedynamiek en Innovatie

Locatie & tijd
Vanwege de coronamaatregelen zijn de in 2020 geplande masterclasses afgelast. Er worden nieuwe data ingepland.

Tijd: 10:00 – 17:00 uur, Proeflokalen, lokaal 17, Vispoortplein 16, 7201 ET Zutphen.

Prijs
De kosten voor deze masterclass bedragen 195 euro*, vrijgesteld van btw.

* Aan oud-cursisten van de basisopleiding Systemisch Werk, Systemisch Organisatie Werk en Systemisch Werk voor professionals in Diergezondheidszorg bieden wij deze bijscholingen aan voor een gereduceerde prijs van 125 euro, vrijgesteld van BTW.

Aanmelding
Via deze link kun je een inschrijfformulier downloaden. Graag het formulier uitprinten, invullen en digitaal (info@systemischmensenwerk.nl) of per post retourneren (Achterhoven 15, 7205 AH, Zutphen).