Josefien van Kalmthout 

In de jaren die ik als therapeut werk, ben ik geraakt door de verhalen van zo veel verschillende mensen. In mijn therapie werk ik enerzijds vanuit dat respect voor dat verhaal, anderzijds vanuit mijn deskundigheid om de ieder te helpen zijn/ haar geschiedenis een plek te geven, zodat ze in het hier en nu, en in de toekomst verder kunnen met hun leven. Ik ervaar de samenwerking met mensen als een voorrecht om een stukje mee op te mogen lopen in het leven van iemand en daar een bijdrage aan te mogen leveren. Naast mijn werk als therapeut ben ik als docent ook verbonden aan het PAO, waar ik de basis cursus cognitieve gedragstherapie geef, en begeleid ik, als supervisor,  psychologen in opleiding.

Ervaring 

Recente werkervaring

1989- 1999:           Eigen praktijk als ortho-pedagoge  (Den Haag)

1999- heden:         Eigen praktijk als Gz- psychologe (Zutphen)

Expertise:             Behandeling van complexe PTSS, dissociatieve stoornissen, negatief zelfbeeld,

2014 tot heden       Trainer Emotionaly focused Therapy (Hou me vast trainingen)

2016 tot heden       Assistent trainer bij de ‘Leerweg’ (ASMW).

2019                    Docent PAO

Opleidingen
2018                    Opleiding systemisch werken (bij Academie voor Systemish MensenWerk, Zutphen)

2017                    Opleiding EFT trainer

2015                    Registratie supervisor Vereniging Cognitieve gedragstherapie

2008/2009          Opleiding schematherapie, basis en gevorderd

2001                    Opleiding EMDR practitioner

1999                    Registratie Gz-psychologe

1989                    Doctoraal Orthopedagogiek