Corona protocol 

De Academie voor Systemisch Werk volgt met aandacht, zorg en compassie de ontwikkelingen en berichtgevingen rond het coronavirus.

In onze opleidingen, trainingen, nascholingen en begeleidingen willen we het systeem in balans brengen en daarmee de groei en ontwikkeling van het individu dienen. Het systeem is in de eerste plaats het systeem van herkomst van het individu, maar ook het systeem waarin het individu leeft en werkt. Het coronavirus nodigt ons uit om te kijken naar het grotere systeem, de omgeving, de wereld.

We volgen nauwlettend de ontwikkelingen en de adviezen én we maken onze eigen afwegingen. De maatregelen van de Rijksoverheid per 15 januari jl. betekenen voor onze activiteiten het volgende:

  • Alle opleidingen, trainingen en bijscholingen kunnen vanaf 15 januari 2022 weer op locatie plaatsvinden. Wij werken volgens het Protocol Veilig Trainen en de bijbehorende veiligheidsinstructies. Op onze locaties is een Coronatoegangsbewijs niet vereist. Wel vragen we je thuis te blijven bij klachten die passen bij het Corona-virus. Meer informatie vind je in het protocol.
  • Opstellingendagen zijn tot nader order uit gesteld. Onder de geldende Corona-maatregelen is het niet mogelijk om een opstellingendag goed te organiseren.
  • Individuele begeleiding en relatietherapie kunnen op onze locaties veilig en coronaproof plaatsvinden. We vragen je thuis te blijven bij klachten die passen bij het Corona-virus.


Kwaliteit van onze opleidingen
In tegenstelling tot een aantal van onze collega-opleidingsinstituten, kiezen wij er niet voor om opleidingen grotendeels online aan te bieden. Wij staan voor de volgende uitgangspunten rondom kwaliteit:

  • De garantie dat maximaal 20 procent van de opleiding online is en de rest in de ontmoeting in de lesgroep. We werken alleen online bij onderdelen die daar geschikt voor zijn zoals bijvoorbeeld het werken met filmpjes over tafelopstellingen.
  • Mocht het zo zijn dat er opnieuw periodes komen van lockdown dan garanderen wij dat we de lesblokken die niet door kunnen gaan op een ander moment opnieuw inplannen. Dit vraagt van ons en van de studenten de nodige flexibiliteit, hiermee garanderen wij de kwaliteit van de opleiding.
  • De coronacrisis versnelt onze keuze om onze opleiding tot systemisch werker nog meer te focussen op het werken in de één op één context en kleine groepjes. Daarmee ligt wat minder de nadruk op het leren begeleiden van familieopstellingen in grotere groepen. Deze specialisatie krijgt net als het systemisch organisatie werk een plek in een nieuwe vervolgopleiding.

 

‘We hebben allen verantwoordelijkheid om de transmissie van het virus in te dammen’.
(Anne Wensing, viroloog bij het UMC in ‘Het Coronavirus, Feiten en Fabels’, 13 maart NPO 1)

 

Kom met ons in contact

Wil je nader geïnformeerd worden? Laat dan s.v.p. je gegevens achter zodat wij contact met je op kunnen nemen.